BOLJI UVJETI ZA VATROGASCE = SIGURNOST SVIH GRAĐANA


Hrvatska ima 2600 profesionalnih vatrogasaca. Posao vatrogasaca je da riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđe živote i imovinu u svim vrstama nesreća: požarima, poplavama, potresima, elementarnim nepogodama, nesrećama i eksplozijama u industrijskim postrojenjima, saobraćajkama… Često nemamo na  raspolaganju adekvatnu opremu. Naša vatrogasna kola znaju biti stara i preko 20 godina. Alati, strojevi i pumpe nam zakazuju. Nerijetko imamo samo jedno vatrogasno odijelo koje ne stignemo zamijeniti do sljedećeg slučaja, iako je nakon svake intervencije puno toksičnih, opasnih tvari. Materijalna i radna prava nam nisu propisno regulirana. Ne dobivamo prikladnu potporu kada se ozlijedimo na radu ili obolimo od teških profesionalnih bolesti. Čini se kao puno problema? Nemoguća misija?

Mi vatrogasci ne stajemo kad smo umorni, nego kad dovršimo zadatak!

Zbog svega toga osnovali smo Udrugu sindikata profesionalnih vatrogasaca Hrvatske.

Naš cilj je povezati trenutno razjedinjene i nepovezane sindikate vatrogasaca. Jedino tako možemo brzo i temeljito promijeniti uvjete rada, osigurati prava i adekvatnu zaštitu svih vatrogasaca. A sve to kako bi mogli s pouzdanjem i efikasno obavljati svoj posao: štititi živote i imovinu svih građana Hrvatske.

Povežimo se jer zajedno možemo napraviti više!
Izborimo se za bolje uvjete rada
Osigurajmo naša prava i adekvatnu zaštitu

 

Nastavimo ponosno biti vatrogasci!

 


Bilo da smo profesionalni ili dobrovoljni vatrogasci, na mjestu nesreće svi smo isti, svi smo kao jedan. Bratstvo vatrogasaca nije fraza – to je način života.

Kada se oglasi alarm u vatrogasnoj postaji, svaka sekunda postaje važna, svaki trenutak može značiti gubitak nečijeg života i neprocjenjivu štetu. Dok uskačemo u vozila i krećemo na mjesto nesreće, moramo znati da nam vozilo ili oprema neće zakazati. Ako nas zbog bilo kojeg razloga ima premalo u interventnom timu, ako nam je oprema neispravna, naši su životi ugroženi. A to znači da su ugroženi imovina i životi svih onih koje smo krenuli spašavati.

PRIDRUŽI SE!

Zajedničke probleme ćemo brže i lakše riješiti zajedno.