TKO SU ČLANOVI USPVRH?

USPVRH su:

  • Sindikat vatrogasaca Grada Zagreba
  • Sindikat profesionalnih vatrogasaca Šibenik
  • Sindikat vatrogasaca Velike Gorice
  • Sindikat JVP Dubrovački vatrogasci 
  • Sindikat vatrogasaca Rijeka s podružnicama  Opatija, Crikvenica, Krk, Mali Lošinj, Zadar, Biograd na Moru,  Gospić, Čazma, Ogulin, Kutina, Novska, Bjelovar, Čepin, Nova Gradiška i Grubišno Polje,
  • Sindikat profesionalnih vatrogasaca Vukovara
  • Sindikat profesionalnih vatrogasaca Ilok
  • Sindikat profesionalnih vatrogasaca Županja
  • Sindikat profesionalnih vatrogasaca Baranja
  • Sindikat vatrogasaca Hrvatske

Trenutno brojimo preko 1000 članova iz navedenih sindikata, a neke nove organizacije i podružnice nalaze se u fazi pristupanja.

VATROGASAC SAM. KAKO MOGU POSTATI ČLAN USPVRH?

Nekoliko je načina da se učlaniš. Jedan je da nam se pridruži tvoj lokalni sindikat. Ukoliko u tvojoj sredini nema vatrogasnog sindikata, možeš ga s kolegama osnovati pa nam se potom pridružiti. Ili možete postati podružnica jednog od naših već postojećih sindikata.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne možeš postati član nekog od lokalnih sindikata, javi se Sindikatu vatrogasaca Republike Hrvatske. On je namjenjen svim profesionalnim vatrogascima kloji žele biti članovi ove udruge, a ne mogu biti članovi nekog od postojećih sindikata. Više možeš pronaći na ovom linku. 

Slobodno nam se javi za sva pitanja. 

KOLIKO IZNOSI ČLANARINA?

Članarina u USPVRH iznosi 15 kn/1,99€ po članu sindikata, odnosno podružnice. Iz članarine se financira djelovanje USPVRH-a: mjesečni knjigovodstveni troškovi, naknada banke za vođenje računa, reprezentacija te pravna pomoć ovlaštenog odvjetničkog ureda u Zagrebu na čiju pomoć ima pravo svaki pojedinačni član, sindikat ili podružnica.

USPVRH nema niti jednog zaposlenog djelatnika. Niti jedan član upravljačkog tijela naše organizacije ne prima nikakvu naknadu za obnašanje funkcije.

ŽELIM PODRŽATI USPRVH, A NISAM VATROGASAC

Hvala ti! Ako želiš, možeš donirati na naš žiro račun. Možeš kupiti našu majicu. Sredstva od prodaje majica idu izravno u fond USPVRH. I naravno, možeš uvijek doprinijeti dijeleći objave s naših društvenih mreža. Sva tvoja pitanja i prijedlozi uvijek su dobrodošli! .

 

UPRAVNI ODBOR UDRUGE

Svi članovi upravnog odbora su volonteri . Ne primamo novčanu naknadu za svoj rad. 

Goran Komlenac

(1980.-2022.)

JVP Dubrovački vatrogasci


Goran je bio jedan od pokretača i osnivača ove udruge. Poginuo je gaseći požar u Orašcu. Pamtit ćemo ga kao izvrsnog vatrogasca, nezamjenjivog prijatelja i borca za dobro svih nas.